Chauffeur geconditioneerd vervoer (HACCP)

Algemeen:
Om het HACCP systeem tot een succes te maken is het belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn van het belang van het werken volgens het HACCP systeem. Een training voor medewerkers op het gebied van HACCP is daarom belangrijk. De Coninck Opleidingen en Trainingen B.V. biedt hierin trainingen zoals: Logistiek medewerker HACCP en Chauffeur Geconditioneerd Vervoer.

Doel:
De cursist is op de hoogte van de wet- en regelgeving van geconditioneerd vervoer, koelprocessen en de te vervoeren goederen. De cursist leert te beschikken over de vaardigheden om maatregelen te nemen die de kwaliteit van het geconditioneerd vervoer waarborgen.

Doelgroep:
Deze training is bestemd voor chauffeurs werkzaam in het koel- en vriesvervoer van groente, fruit, vlees, planten enz. Een chauffeur van geconditioneerde goederen wordt vereist een specifieke productkennis te bezitten en goed op de hoogte te zijn van de technische koelings- of verwarmingsinstallaties waarin de goederen vervoerd worden.  Aanvangsniveau: Redelijke beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Cursusinhoud:
Het vakdiploma Chauffeur geconditioneerd vervoer is verdeeld in 3 examengedeelten. Alle examengedeelten dienen door de medewerker binnen 1 jaar behaald te worden:
• Productkennis algemeen, hierin komen aanbod: conditioneringsketen, bederf, verpakkingen, documenten, laden en lossen van goederen
• Koeltechniek, hierin komen aan bod: carrosserie, mechanische koeling, stikstofkoeling, koolzuur- en droogijskoeling, eutectische koeling, verwarmen
• HACCP, algemeen over HACCP, hygiënecodes, reinigen en documenten

Cursusduur: 4 dagen (8 dagdelen)
Cursusdatum: in overleg
Locatie: in overleg
Waarde nascholing: 28 uur (tevens minimaal aantal lesuren)

De cursus is inclusief lunch, koffie en thee, administratiekosten en certificaat.