Logistiek warehousemedewerker bederfelijke goederen (HACCP)

Doelstelling:
Deze lesstof is speciaal bedoeld voor mensen, die in koel- en vriesruimtes werken waar bederfelijke goederen worden opgeslagen zoals vlees, groenten en fruit. De lagere temperatuur in deze ruimtes is noodzakelijk voor het bewaren van deze goederen. Omdat het vooral levensmiddelen betreft is de hygiëne tijdens het hanteren van deze producten van belang. Deze training gaat daarom in op de regelgeving, zowel nationaal als internationaal, die hiervoor in het leven is geroepen.

Doelgroep:
De training is bedoeld voor alle medewerkers, behalve chauffeurs, die in koel- en vriesruimtes werken in de op- en overslag van bederfelijke goederen zoals groente, fruit en vlees. De training is ook geschikt voor de leidinggevenden van deze medewerkers, als basis voor verdere opleiding.

Aanvangsniveau:
• Een medewerker dient minimaal 18 jaar te zijn.
• Redelijke beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Cursusinhoud:
Theorie:
• Richtlijnen volgens de Arbo-Wet, HACCP en de Warenwet
• De eigenschappen van bederfelijke goederen, oorzaken en gevolgen van bederf, tegengaan van bederf
• Belang van hygiëne
• Gekoelde opslag van levende en niet-levende producten
• Voorschriften van verpakkingen bederfelijke goederen
• Doel en inhoud van relevante documenten
• Laden en lossen bederfelijke goederen
• Veiligheid rond het werken met bederfelijke goederen, veiligheidssignalering, eerste hulp bij ongevallen, persoonlijke beschermingsmiddelen, een veilige werkplek.

Praktijk: De training is theoretisch en wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden.

Cursusduur: 2 dagen (4 dagdelen)
Cursusdatum: in overleg
Locatie: in overleg

De cursus is inclusief lunch, koffie en thee, administratiekosten en certificaat.