Logstiek proces in het warehouse

Doelstelling:
Deze training is bestemd voor alle warehousemedewerkers binnen bedrijven die het eigen logistieke proces en de werkwijze willen verbeteren. Middels het vaststellen van de eventuele knelpunten in het logistieke proces en het creëren van meer verantwoordelijkheidsgevoel bij de deelnemers, kan er in korte tijd tot een meetbaar efficiënter en effectiever logistiek proces gerealiseerd worden.

Doelgroep:
De training is bedoeld voor alle medewerkers, behalve chauffeurs, die in koel- en vriesruimtes werken in de op- en overslag van bederfelijke goederen zoals groente, fruit en vlees. De training is ook geschikt voor de leidinggevenden van deze medewerkers, als basis voor verdere opleiding.

Aanvangsniveau:
• Een medewerker dient minimaal 18 jaar te zijn.
• Redelijke beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Cursusinhoud:
Theorie:
• Richtlijnen volgens de Arbo-Wet, HACCP en de Warenwet
• De eigenschappen van bederfelijke goederen, oorzaken en gevolgen van bederf, tegengaan van bederf
• Belang van hygiëne, • Gekoelde opslag van levende en niet-levende producten
• Voorschriften van verpakkingen bederfelijke goederen
• Doel en inhoud van relevante documenten
• Laden en lossen bederfelijke goederen
• Veiligheid rond het werken met bederfelijke goederen, veiligheidssignalering, eerste hulp bij ongevallen, persoonlijke beschermingsmiddelen, een veilige werkplek

Praktijk:
De training is theoretisch en wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden.

Cursusduur: 2 dagen (4 dagdelen)
Cursusdatum: in overleg
Locatie: in overleg

De cursus is inclusief lunch, koffie en thee, administratiekosten en certificaat.